Lillebrorsmentaliteten genomsyrar Vasa

Runt 13 tiden på tisdagen möttes vi av nyheten. Education Manager samlade klassen och alla falanger den innehåller för att informera oss om det grova påhoppet från våra grannar i väst. Det hela grundar sig i en artikel som publicerats på Vasaskolans webbtidning Gevaliensis där de kommer med ogenomtänkta påståenden och en statistik som är oerhört vinklad. I artikeln jämför man sig själva med TBS på punkten "lärartäthet". TBS ligger i dagsläget på 3,3 lärare per 100:e elev medan Vasa ligger på nästan det dubbla, 7,3.

Det som Vasa missat i det hela i och med sin trångsynthet är att inviduella valen endast gjorts av de som går i tvåan, vilket innebär att de lärare som nu finns räcker till. Nästa år när det även blir en årskull till som väljer kommer läraruppsättningen att öka men så långt tänkte inte Vasa. I slutet av artikeln jämför man även statistik från Nationella provens resultat där Vasa har mycket högre snitt. Det som inte nämns i artikeln är att Vasas siffror är från ett år (2005) när det gick väldigt bra för dem. Det ska också tilläggas att TBS trots det sämre resultatet i den orättvisa jämförelsen ändå ligger över det nationella snittet.

Vi i FGB ser detta som ett grov påhopp på gruppen i sig men även vårt hem Thoren Business School och dess elever. Vasa som tidigare visat noll aktivitet på scenen, till och med mindre än John Bauer, har nu vaknat från sitt ide där de legat djupt nedbäddade de senaste 1,5 åren. Det komiska i det hela är att Vasa här med ett rejält snedsteg visar att de känner konkurrens från oss, en skola som är mer än hundra år yngre och och därmed saknar rutin. På grund av sin rädsla för oss, "de onda grannarna" använder de sig av dåliga smutskastningsförsök som endast utmynnar i att de själva bevisar sin svaghet. Lillebrorsmentaliteten är så uppenbar att vi i FGB endast skrattar åt det, vi är yngst men trots det storebror. Något annat som bör nämnas är att de inte framgår vem som ligger bakom texten och påhoppen, vågar du inte stå för dina åsikter? Är du rädd för att bli motbevisad? Vågar du inte ta diskussionen? Vi finns här när du vågat krypa fram ur ditt lilla skrymsle. Vasa har i och med detta bara bevisat att lilebrorsmentaliteten genomsyrar hela deras organisation...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0